Annons
Annons

Tomat- och fetaostfyllda färsbiffar med vitlökssås

Fetaostfyllda biffar med världens godaste vitlökssås. Passar bra både för vardag och lite finare fredagsmiddag.

Redaktionen

14 september, 2012
Tomat- och fetaostfyllda färsbiffar med vitlökssås
Dela inlägget

Ingredienser för 4 portioner
500g köttfärs
1 gul lök
1 ägg
ca 50g soltorkade tomater
ca 150 g fetaost
1 tsk salt och peppar efter behag

Gör så här
Riv löken på ett rivjärn.
Hacka tomater och smula sönder fetaosten.
Blanda köttfärsen med ägg, lök, tomater, peppar och smula i fetaosten. Blanda väl.
Forma till cirka 8 stycken biffar. Bryn i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
Servera med till exempel potatis eller en god vitkålssallad.

Vitlökssåsen

Ingredienser Vitlökssås i glasskål med grön garnering
2 dl creme fraiche
några matskedar vatten
3-4 rostade vitlöksklyftor
salt peppar

Gör så här
Rosta vitlöksklyftorna med skalet på i ugnen på ca 200 grader tills de är bruna.
Ta ut och skala dem
Blanda creme fraichen med vatten, salt och peppar och pressa i vitlöken. Klart!

/Jennifer i Nynäshamn

Annons
Annons