Servera den här läckra och hälsosamma pumpa-desserten runt Halloween och All helgona-helgen, till alla höstälskare!
Ingredienser:
4 portioner
400 g ekologisk butternutpumpa, utan skal
1/2 tsk mald kanel
1 krm mald ingefära
1 krm mald kryddnejlika
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap
1 1/2 dl musli, gärna med kokoschips
2 dl ekologiska granatäppelkärnor
2 1/2 dl ekologisk kokosgrädde (eller vanlig ekologisk vispgrädde)
1 msk kallpressad kokosolja
Färsk ekologisk mynta + malen kanel till garnering.
Tips! Hittar du ingen vispbar kokosgrädde går det också bra att låta en förpackning kokosmjölk stå i kylskåpet en stund, för att sedan använda endast det tjocka översta lagret som bildats (vilket är grädden) och vispa upp.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär pumpan i tärningar. Blanda med smält kokosolja och rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills pumpan är mjuk. Låt svalna.
Mixa pumpa, kryddor, vaniljpulver, agavesirap och 1/2 deciliter kokosgrädde tills slätt.
Vispa resten av kokosgrädden fluffig. Dela och kärna ur granatäpplet.
Varva pumpakräm, kokosgrädde, musli och granatäpple i fyra glas. Avsluta med att pudra över kanel och garnera med färsk mynta.
Receptet kommer ursprungligen från Urtekram.
LÄS OCKSÅ: 3 fantastiska sätt att ta tillvara pumpa