Gurkmeja är en fantastisk krydda med många hälsofrämjande egenskaper. Gurkmejan innehåller kurkumin – en stark antioxidant som dessutom är antiinflammatorisk. Guldmjölken är ett gott och värmande sätt att få i sig nyttigheter från gurkmejan och de andra kryddorna.
Portioner: 4
Ingredienser
• 1,5 matsked ekologisk gurkmeja
• 1 matsked malen kanel (gärna ceylonkanel)
• 1 matsked malen kardemumma
• 1 tesked malen ingefära
• 1 tesked malen svartpeppar
• ½ tesked vaniljpulver
• 1 deciliter kokosolja
• Havremjölk eller annan valfri osötad växtmjölk
Gör så här
Smält kokosoljan och blanda med alla kryddor. Kokosoljan kommer stelna när den blir svalare och du kommer få en kryddig pasta som sedan är enkel att använda till guldmjölken. Gör din guldmjölk genom att värma en matsked av kryddblandningen med cirka två deciliter havremjölk. Söta eventuellt med lite lönnsirap, eller valfri sötning, efter smak.
Av Maya Dilek
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!