Gult är påskens färg och denna cheescake lyser vackert gult med en fräsch mangoglasyr. En klassiker i vegantappning som går lätt att slänga ihop.
Tillagningstid: 20 minuter.
Fakta
Receptet kommer från Väljvego.se, som är organisationen Djurens Rätts inspirationssajt för att göra det lätt att välja vego.
Portioner: 6
Ingredienser
Botten
15 digestivekex
120 g mjölkfritt margarin
Fyllning
1/2 dl havregrädde
1 dl gelésocker multi
450 g valfri färskost
3 msk citron
1 tsk riven citronskal
Topping
300 g fryst mango
2 dl gelésocker
1 dl vatten
Gör så här
1. Sätt igång ugnen på 175 grader. Smält margarin i en mikro eller kastrull. Krossa digestivekex med hjälp av en mixer eller hushållsassistent. Tillsätt margarin.
2. Ta en löstagbar springform med diameter 22-23 cm och klä den med bakplåtspapper. Pressa ut kaksmeten och baka den i ugnen under 8 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Medan du har formen i ugnen börjar du med fyllningen. Bland ihop färskost, citronjuice och citronskal. Koka upp grädden med gelésocker snabbt under 1- 2 minuter.
4. Vispa ihop grädden och färskosten och bre jämt på kexbotten. Låt svalna.
5. Slutligen till glasyren: koka upp vatten och gelésocker snabbt under 1-2 minuter. Tillsätt upptinad mango och mixa slät. Om det är för tjockt kan du tillsätta några droppar vatten eller citronjuice. Låt hela verket svalna och servera!
Mer inspiration?
Du hittar fler tårtrecept här.
Av redaktionen