En enkel tofusallad med äggsmak från Kala namak saltet. Perfekt som tillbehör på buffébordet.
Visste du att det finns ett salt som påminner om smaken av kokt ägg? Javisst, kala namak salt som använd flitigt i rätter från delar av Sydasien ger i svavelaktig smak som påminner om ägg. Stekt tofu med kala namak och lite andra kryddor blir en perfekt veggsallad.
Tillagningstid: 20 minuter.
Fakta
Receptet kommer från Väljvego.se, som är organisationen Djurens Rätts inspirationssajt för att göra det lätt att välja vego.
Portioner: 4
Ingredienser
200 g fast tofu
1 tsk gurkmeja
100 g ruccola
100 g bladspenat
10 körsbärstomater
1 tsk citronsaft
½ tsk olivolja
Kala namak*
Gör så här
1. Börja med att tärna tofun i lagom stora bitar.
2. Krydda med kala namak* och gurkmeja och stek i ungefär fem minuter eller tills den fått lite färg.
3. Servera den nystekta tofun med ruccola, spenat och körsbärstomater och ringla över lite nypressad citronsaft och olivolja.
Tips! Om du vill kan du istället för att tärna tofun, smula den innan du steker den. Vips så har du gjort scrambled tofu!
*Kala namak är ett svart salt som ofta används i sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien och Pakistan. Saltet används ofta i veganska rätter för att ge maten en äggliknande smak. Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker.