Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är olivolja eller rapsolja bäst att steka i?

24 november, 2016
Jag är en mogen kvinna som har  högt blodtryck. Jag undrar i vilken  olivolja man ska laga  mat, till exempel steka  kött och grönsaker?  Vilken  olivolja kan man ha i dressing, till sallader med mera? Jag använder mest rapsolja när jag steker kött. Vilken är  bäst av dessa två oljor? Tål olivolja eller rapsolja högst temperatur? Vilken sorts  margarin eller smör är bra? Mjuka eller fasta   former?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga

Vid högt blodtryck bör du framförallt fokusera på att dricka ordentligt, byta bort ditt industriella salt mot ett riktigt bra havssalt samt att du bör minska ner på ditt sockerintag så mycket som möjligt.

Till stekning rekommenderar jag kokosolja eller smör då dessa tål höga temperaturer. Olivolja kan du använda till salladsdressning, gärna en kallpressad och ekologisk sådan. Olivolja tål visserligen relativt höga temperaturer eftersom den har högt innehåll av vitamin E (från oliverna) men det är helt tokigt att människor går och köper en kallpressad, dyr olivolja för att sedan hetta upp den. Men om du vill välja mellan olivolja och rapsolja så är olivolja bättre.

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons