Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad ska jag ersätta mjölkprodukterna med?

30 april, 2014
Hej Zarah, Jag har tänkt att utesluta mjölkprodukter eftersom jag tror att det är mjölkprotein min mage reagerar på och inte bara laktosen. Är det något jag bör tänka på att jag ska få i mig i stället, några bra komplement? Har tittat på sojaprodukter men mycket av de innehåller socker. Tack på förhand, Johanna
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej Johanna och tack för ditt mail.

Sojaprodukter innehåller, precis som du skriver, oftast sockerkälla, samt att soja är omdebatterat överlag.

Att välja ekologisk quinoamjölk eller ekologisk havremjölk kan vara lämpliga alternativ, eller att du gör egen sesammjölk, eller nötmjölk på ekologiska frön och nötter. Det är enkelt att göra egen havremjölk också. Du tar bara en dl frön eller nötter och mixar tillsammans med en dl vatten och en nypa salt. Mixa fint och späd sedan ut och mixa tills mjölken fått den konsistens som du önskar. Sila i bärsil eller liknande.

Så länge du äter mycket av grönsaker, nötter och frön så får du i dig gott om kalcium och andra mineraler, som vi vanligtvis anses få via mjölk. De flesta gröna grönsaker innehåller mer kalcium än mjölk, så det är ingen fara att man skulle få brister, bara man äter ekologisk och bra mat med mycket grönt överlag.

Varma hälsningar Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons