Annons
Annons

Helgmys med raw chokladtryffel!

Se hit chokladfreaks! Ibland är det en sådan där trist höstdag då dagen aldrig tycks vakna. Det är sådana dagar man vill fylla på med lite lyckohormoner i hjärnan. Choklad är uppiggande så varför inte festa till det med hemmagjorda raw chokladtryfflar till fredagsmyset ikväll?

Redaktionen

24 oktober, 2014
Helgmys med raw chokladtryffel!
Dela inlägget

Se hit chokladfreaks!
Ibland är det en sådan där trist höstdag då dagen aldrig tycks vakna. Det är sådana dagar man vill fylla på med lite lyckohormoner i hjärnan.
Choklad är uppiggande så varför inte festa till det med hemmagjorda raw chokladtryfflar till fredagsmyset ikväll?

När man gör choklad på raw kakao och som i det här fallet kakaosmör, kan smaken bli lite kraftig och bitter. Då kan det vara bra att söta lite extra, som i detta recept med agave och russin. Tänk på att välja ekologiskt. Speciellt icke ekologiska russin kan vara väldigt besprutade.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.

2 dl smält kokosolja
1/2 dl smält kakaosmör (kan uteslutas)
3-4 msk raw kakao
2 tsk vaniljpulver
1-2 msk agavesirap
3/4 dl russin, gojibär eller andra bär eller nötter som du tycker om. Du kan variera mycket! 🙂

Annons
Annons