Annons
Annons

Krämig lins- och kokossoppa

Linssoppans dag är här och vi firar med ett smarrigt recept. Ät och njut, för linser är proteinrika, fettsnåla, innehåller långsamma kolhydrater och är fullproppade med nyttigheter.

Redaktionen

12 april, 2013
Krämig lins- och kokossoppa
Dela inlägget

Linssoppans dag känns kanske inte så viktig att fira, men ändå – linser behöver absolut lite uppmärksamhet. De är proteinrika, fettsnåla och består av långsamma kolhydrater. Dessutom innehåller de mängder med nyttiga vitaminer och mineraler som folsyra, B1, B3, B6, järn, kalium, magnesium, zink och selen. De har även låg miljöpåverkan. Så ät och njut med gott samvete.

Ingredienser

2 dl torkade röda linser
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
1 liter vatten
1 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 msk kokosolja
Salt

Gör så här

Skala och hacka lök, pressa vitlök och fräs dem med sambal oelek i kokosolja i en stor kastrull.
Tillsätt currypasta och ingefära, låt fräsa med någon minut.
Skölj linserna i en sil.
Tillsätt linserna i kastrullen och häll på vatten. Låt koka cirka 25 minuter med lock.
Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med stavmixer.
Rör ner kokosmjölk och smaka av med lite salt.

Annons
Annons