Annons
Annons

Raw morotskaka med cashew- och citronfrosting

Rawfood är roligt, näringsrikt och utsökt. Bra rawfood är ekologisk och ren mat, utan tillsatser eller kemikalier. Kropp och mage mår bra och man kan mumsa med bättre samvete. Här är recept på makalöst goda små morotskakor.

Redaktionen

24 september, 2014
Raw morotskaka med cashew- och citronfrosting
Dela inlägget

Rawfood är roligt, näringsrikt och utsökt. Bra rawfood är ekologisk och ren mat, utan tillsatser eller kemikalier. Kropp och mage mår bra och man kan mumsa med bättre samvete.
Här är recept på makalöst goda små morotskakor.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

12
Botten
2 dl valnötter
2 dl dadlar
2 dl morot, finriven. (OBS! Pressa ur så mycket saft du kan. Det kan du spara till en juice eller ha i en smoothie)
1,5 dl russin
2 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 msk kokosolja
2 tsk ingefära
1 msk kanel
2 krm muskot

Frosting
2 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 timmar
1 dl kokosfett
1/2- 1 dl vatten
14-16 dadlar( Blötlagda 15 min)
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk citron, saft av

Samtliga råvaror bör vara ekologiska.

Annons
Annons