Annons

5:2-recept: Tacolövbiff med guacamole

Det här receptet är underbart gott och samtidigt nyttigt. För 5:2-anhängaren passar det extra bra en fastedag, då en portion bara har 310 kcal.

Redaktionen

11 januari, 2014
5:2-recept: Tacolövbiff med guacamole
Dela inlägget

Det här receptet är underbart gott och samtidigt nyttigt. För 5:2-anhängaren passar det extra bra en fastedag, då en portion bara har 310 kcal.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är hämtat från boken ”Kokbok om 5:2” av Ulrika Davidsson, med foton av Malte Danielsson, utgiven på Tukan förlag.

Ulrika Davidssons kokbok om 5:2

Portioner: 4

Ingredienser

400 g lövbiff
salt och svartpeppar
1 broccolihuvud
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
1 liten squash
100 g färsk sparris
100 g sockerärtor
1 msk rapsolja
1 påse tacokrydda
150 g pärltomater

Guacamole
2 mogna avokador
1 vitlöksklyfta
saften från ½ lime
salt och svartpeppar

Gör så här

Gör först guacamolen genom att dela avokadorna och ta bort skal och kärnor.
Lägg avokadoköttet i en matberedare tillsammans med vitlöken och limesaften.
Mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt.
Strimla köttet och strö på salt och peppar.
Skär broccolin i buketter.
Skala och skiva rödlöken. Finhacka vitlöksklyftan.
Skär squashen i skivor och dela sparrisen i mindre bitar.
Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna i någon minut.
Tillsätt köttet och tacokryddan. Stek i ytterligare någon minut.
Dela tomaterna och blanda ner före servering.
Servera tacolövbiffen med guacamole.

Annons