Choklad, apelsin och krämigt mandelsmör gifter sig fint i den här försvinnande goda fudgen.
Receptet kommer från äkta paret och kostrådgivarna Jenny och Magnus Anderssons bok ”Adventsmys & Glöggfest”. De älskar julen och att pyssla, pynta och baka – och är hängivna att skapa sötsaker som är både mejerifria, glutenfria och sockerfria sedan Magnus fick diagnosen IBS.
LÄS OCKSÅ: Lite nyttigare julgodis
Ger 32 bitar
1 dl mandelsmör
1/2 dl lönnsirap
1 dl smält kokosolja
2 msk nypressad apelsinjuice
2 tsk zest (finrivet skal) från ekologisk apelsin
3 msk raw kakao
Gör så här:
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare med knivblad. Mixa samman till en smet.
Klä en bakform (17 x 8 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen.
Ställ in i frysen och låt stelna, ca 1 timme. Ta ut och skär i små rutor.
Förvara i en lufttät burk i kylen. Njut!
Ingredienser
Ger 32 bitar:
1 dl mandelsmör
1/2 dl lönnsirap
1 dl smält kokosolja
2 msk nypressad
apelsinjuice
2 tsk zest från
ekologisk apelsin
3 msk raw kakao
LÄS OCKSÅ: Goda glutenfria lussekatter och saffranssnurror
Gör så här
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare med knivblad.
Mixa samman till en smet.
Klä en bakform med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen.
Ställ in i frysen och låt stelna, ca 1 timme.
Ta ut och skär i små rutor.Förvara i en lufttät burk i kylen.
Njut!
LÄS OCKSÅ: Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker
Av Carolina Eriksson