Här kommer en god soppa som är fri från både gluten och mjölk. Perfekt söndagslunch.
Annons
Fakta
Fakta
Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.
Portioner: 4
Ingredienser
3 st. kycklingfiléer
8 dl kycklingfond
1oo g. färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 st. citrongräs
1 msk asiatisk fisksås
Saft och skal från 1 st. lime
4 dl kokosmjölk
2-4 msk Cocosa Extra Virgin
Gör så här
Koka upp kycklingfonden och tillsätt finhackad ingefära, vitlök och citrongräs, låt småkoka i tre minuter.
Skär upp kycklingfilén i mindre bitar och lägg i fonden.
Koka vidare i två minuter och tillsätt resten av ingredienserna utom Cocosan.
Ta koket åt sidan och kontrollera att kycklingen är färdigkokt.
Blanda i Cocosan och servera i soppskålar.