Adventsbaka utan vitt mjöl och socker. Här hittar du ett gott recept på saffransbiscotti.
Ingredienser
5 dl mandelmjöl
50 g grovhackade mandlar (skållade)
1 ägg
0,5 dl Swetex (alternativt 1 dl Sukrin)
1 g saffran
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
Gör så här
Blanda ägg, Swetex, saffran, salt och de grovhackade mandlarna i en skål.
Blanda mandelmjöl och bakpulver.
Häll sedan mjölblandningen i skålen med resterande ingredienser.
Knåda till en jämn massa och rulla ut på en bakplåtsklädd plåt och forma två lika stora längder.
Grädda i cirka 25 minuter på 175 grader. Låt längderna svalna något, skär sedan till skorporna och lägg de med snittytan uppåt på plåten.
Grädda skorporna i ytterligare cirka 30-35 minuter på 100 grader. Vänd så att andra snittytan pekar uppåt efter halva tiden. Skorporna kan gärna ligga kvar i ugnen med något öppen lucka på eftervärmen över natten.