Annons

Blåbärssylt med chiafrön

Blåbär är både nyttigt och gott – och dessutom roligt att plocka. Adderar du även lite chiafrön och gör en sylt har du plötsligt ett perfekt, näringsrikt och barnvänligt smörgåspålägg. "Givetvis kan du använda vilka bär du vill i detta recept", säger receptskaparen Sophie Bohnstedt, den härliga och väldigt inspirerande kvinna som skriver Kurerabloggen "Bästa maten för din hälsa och planeten".

Redaktionen

1 april, 2019
Blåbärssylt med chiafrön
Dela inlägget

Blåbär är både nyttigt och gott – och dessutom roligt att plocka. Adderar du även lite chiafrön och gör en sylt har du plötsligt ett perfekt, näringsrikt och barnvänligt smörgåspålägg.
– Givetvis kan du använda vilka bär du vill i detta recept, säger receptskaparen Sophie Bohnstedt, den härliga och väldigt inspirerande kvinna som skriver Kurerabloggen ”Bästa maten för din hälsa och planeten”.

Så här säger Sophie om receptet:

– På bilden ser det ut som om jag har mandelost under sylten. Det skulle ju också varit gott. I själva verket är det dock bara en väldigt generös klick med fantastiskt gott hemmagjort vegansmör. Man vill bara ha mer…
I syfte att få en tjockare och lenare konsistens på sylten tillsätts chiafrön. Givetvis kan du använda vilka bär du vill i detta recept.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sophie Bohnstedt och Kurerabloggen ”Bästa maten för din hälsa och planeten”.

Ingredienser

2 dl blåbär
1,5 msk chiafrön
2 msk xylitol/erytritol (sukrin)

LÄS OCKSÅ: Tio anledningar att äta mer blåbär

Gör så här

1. Värm snabbt upp blåbären i en kastrull.
Stäng av spisen och tillsätt chiafrön och eritritol. Blanda.
2. Häll över i en burk och låt stå framme i minst 30 minuter, men gärna i kylskåp över natten.

Av Isabelle G Hedander

 

Annons

 

Annons