Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Bli vackert brun utan sol

Solen vill inte riktigt visa sig som vi kanske hade hoppats i sommar. Om du fortfarande känner dig blek och längtar efter en vacker solbränna – då finns det knep att ta till. Det går till och med bättre att få till en jämn, snygg solkysst look – utan den riktiga solen.

Du behöver faktiskt inte sola utomhus för att bli vackert solbrun. Genom att använda brun utan sol slipper du ränder från bikinin, solglasögon som ger dig pandaringar runt ögonen och ibland kanske du är brunare fram än bak för att du inte orkat vända på dig!
Läs också: Snyggt brun utan soleksem

 

Effekten håller i sig några dagar
Brun utan sol produkter innehåller ämnet DHA som finns i olika sockerarter. När de kommer i kontakt med din hud tränger det in i det översta hudlagret. Väl där reagerar DHA med aminosyror som färgar huden brun. Effekten brukar hålla i sig några dagar, så du får smörja in dig med jämna mellanrum.
Gör så här för att få den perfekta fusksolbrännan:

Peela hela kroppen
Köp en peeling som du kan använda på kroppen och i ansiktet. Peela 1-2 dagar innan du ska använda din brun utan sol produkt. Smörj in dig med en kroppskräm efter peeling och dusch.
Läs också: Åtta sommarsköna tips

Dags att bli brun
Duscha och smörj in dig med en lättare fuktkräm. Vänta i några minuter och smörj sedan in hela kroppen med brun utan sol. Använd gärna engångshandskar om du har – då slipper du bli orange av solkrämen på handflatorna. Tänk på att använda en brun utan sol för kroppen och en speciell för bara ansiktet. Solkrämerna för ansiktet är inte lika feta.

Börja nere och gå upp
Det går oftast inte att se färgen från brun utan sol krämen när du smörjer in dig. Den blir synlig först efter kvart. Börja därför ner vid fötterna och arbeta dig uppåt med små cirkelrörelser för att inte missa något område. En bra idé är att ta hjälp av en kompis. Vill du ha en brun rygg så måste du ha hjälp.
Läs också: Så blir du naturligt sommarsnygg

Var noga med ansiktet
Ta brun utan sol för ansiktet och var noga när du smörjer in dig runt halsen och käklinjen så att du inte får en ojämn färg. Ta gärna på dig ett hårband som du inte är rädd om och täck håret så att du slipper orange fläckar vid hårfästet.

 

Smörj in händerna sist
Ta av dig handskarna och låt din kompis smörja in händerna. Ett bra knep är att klicka lite brun utan sol på ovansidan av händerna och gnida in båda händerna samtidigt. Då kan du fixa händerna själv.

Torka i 15 minuter
Ta god tid på dig att torka så att färgen får sätta sig innan du tar på dig kläder. Fortsätt att upprepa denna procedur med några dagars mellanrum för att behålla din fuskbränna. Det finns en mängd olika märken ute på marknaden. Kanske har du redan din favorit. Ett tips är dock Loreals brun utan sol servetter. I våras när TV-programmet Plus testade olika brun utan solprodukter blev Loreal bäst i test. Märket vann därför att den bruna färgen blev vackrast samt att solprodukten inte färgade av sig på vita kläder.
Läs också: Nödvändigheter för en bra semester

Av Inger Palm


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Övrigt

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

färgrika grönsaker

Näringsämnen som kan bidra till mindre symtom vid covid-19

Forskning

Kardiologen och överläkaren Urban Alehagen har tillsammans med norska och ryska forskare gjort en studie där de skriver att brist på specifika näringsämnen kan förvärra symtomen för de som fått covid-19. Genom att säkerställa en god näringsstatus, framförallt bland äldre, kan detta ha en immunstärkande effekt.

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

 

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

 

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.