Annons
Annons

Förslag på mat i påsk

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
29 mars, 2021
Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma.

Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu viktigare att man håller på traditionerna tycker jag. Och äta gott i påsk är viktigt, iallafall för mig.

I detta inlägg har jag sammanställt förslag från tidigare inlägg på olika goda, ”äggiga” rätter att bjuda på eller äta i helgen.

Ha det bäst!

Annons

// Mia

Ärt- och sparrissoppa

Grön sparris och ärtsoppa i en vit vacker skål

Foto: Mia HagenmalmGröna plättar med lax

Gröna plättar med klax och granatäpplekärnor
Foto: Mia Hagenmalm

Ägg benedict med rökt lax och hollandaisesås

Ägg benedict med blodgrapeshollandesås
Foto: Mia Hagenmalm

 

Ägg med olika röror

Matjesillröra i äggskal i glas
Foto: Mia Hagenmalm
Ägghalvor med rom och räkor på ett fat
Foto: Mia Hagenmalm
Ägghalvor med romfyllning och dill
Foto: Mia Hagenmalm
Annons
Annons