Curryrätter kommer i miljoner olika versioner. Här är en vegetarisk variant som vi gillar lite extra mycket.
Fakta
Detta goda recept kommer från matmagasinet Vego.
Portioner: 4
Ingredienser
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
rapsolja att steka i
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 dl röda linser
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
Fräs löken i lite olja så att den mjuknar och blir lätt transparent. Rör ner ingefära, gurkmeja, spiskummin och curry. Låt fräsa med i några minuter. Skär potatis och blomkål i ungefär lika stora bitar. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 12-15 minuter eller tills grönsaker och linser är mjuka. Servera som den är eller tillsammans
med fullkornsris, matkorn, quinoa eller något annat gott.
Fler vegetariska recept?
På Kurera finns mängder. Här är ett axplock:
• Falafelwraps med wasabimajjo
• Rostad tomatsoppa med röda linser
• Morotsbiffar med ingefära
• Våriga zucchiniplättar till helglunchen
• Indisk gryta med hemgjord paneer
• Quinoaplättar med gröna pommes
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!