Här kommer äntligen en glutenfri pizza med välbekanta italienska smaker av tomat, mozzarella, oregano och basilika.
Undvik den tunga känslan som man brukar känna efter man ätit en vanlig pizza och njut istället av härlig ren energi.
Fakta
Receptet kommer från boken ”Sockerdetox” av Filippa Salomonsson
Portioner: 2
Ingredienser
1 litet blomkålshuvud
2 ägg
1 ½ dl riven mozzarellaost
1 ½ dl riven parmesanost
½ gul paprika
100 g champinjoner
½ dl tomatsås utan socker
1 tsk oregano
1 tsk timjan
½ tsk oraffinerat salt
färsk basilika (till servering)
► Läs också: Ann Fernholm: ”Så farligt kan sockret vara”
Gör så här
1. Värm ugnen till 220°. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, en deciliter mozzarella, parmesan och salt. Sprid ut smeten på bakplåtspappret till två runda pizzor. Grädda i ugnen i 15 minuter.
3. Stek champinjonerna i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär paprikan i små bitar.
4. När botten är klar, toppa med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano, en halv deciliter mozzarella och färsk basilika. Sätt in i ugnen i cirka tre minuter eller till osten har smält.