Kombinationen kokos och choklad är en match made in heaven som uppskattas av både stora och små. Här är Kureras receptskapare Maya Dileks take på den gamla klassikern Bounty.
Receptet ger 8-10 stycken bounty bars.
Fakta
Recept och foto: Maya Dilek
10
1,5 dl kokosgrädde*
2 dl kokosflingor
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja
2 msk lönnsirap eller agavesirap
150 g mörk choklad
► Läs också: Förbli evigt ung med kakao
*Kokosgrädde
Kokosgrädde (creamed coconut) finns att köpa i en del välsorterade butiker. Det går även att använda vanlig kokosmjölk, men använd då enbart den tjocka krämen i en kokosmjölksburk och inte vätskan, dessa två brukar ofta separera i burken.
Vill du göra din egna choklad?
Så gör´t. Chokladen blir dessutom helt vegansk. Det är enkelt – bara tre ingredienser. Du hittar receptet här: Vegansk choklad – med bara tre ingredienser