Annons

Bounty bars

Kombinationen kokos och choklad är en match made in heaven som uppskattas av både stora och små. Här är Kureras receptskapare Maya Dileks take på den gamla klassikern Bounty.

Redaktionen

24 november, 2016
Bounty bars
Dela inlägget

Kombinationen kokos och choklad är en match made in heaven som uppskattas av både stora och små. Här är Kureras receptskapare Maya Dileks take på den gamla klassikern Bounty.

Receptet ger 8-10 stycken bounty bars.

Annons
Fakta

Fakta

Recept och foto: Maya Dilek

10
1,5 dl kokosgrädde*
2 dl kokosflingor
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja
2 msk lönnsirap eller agavesirap
150 g mörk choklad

Läs också: Förbli evigt ung med kakao

*Kokosgrädde
Kokosgrädde (creamed coconut) finns att köpa i en del välsorterade butiker. Det går även att använda vanlig kokosmjölk, men använd då enbart den tjocka krämen i en kokosmjölksburk och inte vätskan, dessa två brukar ofta separera i burken.

Vill du göra din egna choklad?
Så gör´t. Chokladen blir dessutom helt vegansk. Det är enkelt – bara tre ingredienser. Du hittar receptet här: Vegansk choklad – med bara tre ingredienser

Annons