En mumsig chokladdröm, helt utan vetemjöl och vitt socker. Passar bra för både LCHF-entusiasten och diabetikern.
Portioner: 12
Ingredienser
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl sukrin
125 g smör
1 dl mjölk
1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
3 msk starkt kaffe
2 krm ekologiskt vaniljpulver
En nypa salt
Chokladfrosting:
100 g philadelphia
50 g smör
6 tsk sukrin melis
1 tsk kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sukrin poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör, Blanda i mjölk, filmjölken och kaffet.
Blanda ner smörblandningen i äggsmeten.
Rör ner äggsmeten i de torra ingredienserna.
Fyll cupcakeformar till 2/3
Grädda i ugnen i 25-35 minuter.
Gör frostingen så här:
Vispa smöret vitt och fluffigt.
Vispa ner philadelphian med smöret.
Sikta ner resten av ingredienserna och vispa till en slät och krämig smet.
Spritsa eller bred på frostingen när cupcakesen har svalnat.
Dekorera med lite hyvlad mörk choklad, gärna 100 procentig eller någon sort utan socker.