En riktigt goding i LCHF-style som kombinerar det bästa av två världar: morotskaka och choklad i massor.
Fakta
Receptet kommer från Kureras blogg ”Get in shape”.
www.kurera.se/getinshape.
Ingredienser
Kakan:
4 ägg
2 dl sukrin
150 gram smält smör
4 msk kakao
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
4 morötter
Chokladtryffeln
ca 200 gram mörk choklad, minst 70%
1 dl grädde
50 gram smör
1 msk sukrin
Gör så här
Ugn på 175 grader.
Smält smöret, knäck äggen och vispa ihop med sukrin och smöret.
Sikta ner de torra ingredienserna och finriv morötterna och rör ned dem i smeten.
Häll i cirka 1 dl vatten.
Grädda i 40-60 minuter beroende hur bred form du har. Känn på kakan efter 40 minuter och kör sedan tills den verkar klar.
Låt kakan svalna.
Gör chokladtryffeln genom att värma grädden, hacka och smält chokladen (vattenbad eller mikro) och blanda i chokladen i grädden. Blanda i 50 gram smör och lite sukrin.
Låt chokladglasyren svalna lite och bred den sedan över kakan.
Låt den svalna.
Servera!