Annons
Annons

Chokladmorotskaka med chokladtryffelglasyr

En riktigt goding i LCHF-style som kombinerar det bästa av två världar: morotskaka och choklad i massor.

Redaktionen

22 januari, 2014
Chokladmorotskaka med chokladtryffelglasyr
Dela inlägget

En riktigt goding i LCHF-style som kombinerar det bästa av två världar: morotskaka och choklad i massor.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg ”Get in shape”.
www.kurera.se/getinshape.

Ingredienser

Kakan:
4 ägg
2 dl sukrin
150 gram smält smör
4 msk kakao
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
4 morötter

Chokladtryffeln
ca 200 gram mörk choklad, minst 70%
1 dl grädde
50 gram smör
1 msk sukrin

Gör så här

Ugn på 175 grader.
Smält smöret, knäck äggen och vispa ihop med sukrin och smöret.
Sikta ner de torra ingredienserna och finriv morötterna och rör ned dem i smeten.
Häll i cirka 1 dl vatten.
Grädda i 40-60 minuter beroende hur bred form du har. Känn på kakan efter 40 minuter och kör sedan tills den verkar klar.
Låt kakan svalna.
Gör chokladtryffeln genom att värma grädden, hacka och smält chokladen (vattenbad eller mikro) och blanda i chokladen i grädden. Blanda i 50 gram smör och lite sukrin.
Låt chokladglasyren svalna lite och bred den sedan över kakan.
Låt den svalna.
Servera!

Annons
Annons