Ingredienser:
6 portioner
1 gul lök
en bit färsk ingefära, ca 5 cm
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
1 stjälk selleri
2 små morötter
400 g vitkål
1,5 liter umamibuljong (kan bytas mot grönsaksbuljong)
125 g pak choi
270 g tofu
3 salladslökar
1 kruka koriander
3 msk misopasta
1 romansalladshuvud
2 lime
Salt och peppar
Olja att steka i
LÄS OCKSÅ: 3 anledningar att äta ingefära
Gör så här:
Skala löken och ingefäran. Finhacka lök, vitlök, ingefära, chili och selleri. Fräs detta i en kastrull med lite olja tills löken mjuknat något. Skala moroten och strimla den samt vitkålen, fräs lite snabbt tillsammans med ingefärsblandningen. Häll på buljongen och låt koka upp.
Strimla pak choi och skär tofun i tärningar, blanda ner i soppan och låt allt bli varmt utan att soppan kokar. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ner finhackad salladslök, koriander och misopastan. Smaksätt med saft från ½ lime, salt och peppar.
Finstrimla romansallad och lägg denna kall i soppskålar. Slå över soppan på romansalladen, servera med lime skuren i klyftor.
LÄS OCKSÅ: Vegetarian eller vegan? Här är tillskotten du kan behöva