Den perfekta lunchsalladen – enkel att svänga ihop, god, nyttig och vacker att se på!
”Det här är en av mina absoluta favoriträtter som jag äter flera gånger i veckan. Färgerna är en fröjd för ögat. Kombinationen av sötma från russin, morot och fänkål, sälta från jordnötter, krämigheten från dressingen och den fräscha smaken av gurka gifter sig perfekt. Och det är svårt att få till något nyttigare!”, skriver David Stenholtz som ligger bakom detta recept, som är hämtat från hans bok ”Kostens kraft” (Lava)
Valfritt antal portioner
Bas:
Morötter, rödkål, gurka
Valfria ingredienser:
Fänkål, selleri, grönkål, vitkål, tomat, paprika
Topping:
Jordnötter, russin, färska kryddor som basilika och/eller koriander
Dressing för en person:
2 msk tahini (sesampasta)
1 tsk dijonsenap
1–2 dl sojamjölk
peppar
Gör så här:
Hacka alla grönsaker, lägg i en skål och strö över topping.
Rör ihop tahini, senap och peppar. Strila ner ett par matskedar sojamjölk och rör till en jämn smet. Upprepa tills du tillsatt all sojamjölk. Häll över salladen. Klart!
Tips! Om du känner för att experimentera med fler ingredienser så vill jag starkt avråda från majs, kapris eller oliver. De kommer ta över helt och blir inte särskilt gott, skriver David Stenholtz i boken.
Läs gärna vår intervju med David Stenholtz, där han berättar om sin bok och alla hälsofördelar med en växtbaserad kost!
Eller lyssna på avsnittet av Kureras podd ”Så mår jag bra”, där David medverkar.
(Foto: Martin Cederblad)