Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Försvinner näringen när man gör grönkålschips?

12 januari, 2017
Jag brukar tillaga grönkål med olivolja och salt i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter. Försvinner näringsämnena vid den temperaturen och/eller tillsammans med olja och salt?
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej och tack för din fråga.

Alla näringsämnen påverkas av upphettning och enzymer börjar förstöras redan vid 32-34 grader. Grönkål innehåller massor med bra enzymer och är rik på vattenlösligt C-vitamin och dessa förstörs av höga temperaturer. Mineraler och fettlösliga vitaminer såsom K-vitamin tål dock värmen lite bättre. Jag skulle således försöka tillaga grönkålen på lägre temperaturer, helst i så låg temperatur som 32 grader (går i torkugn eller om du mäter ugnens temperatur med köttermometer).

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons