Zarah Öberg svarar
Hej och tack för din fråga,
Oreganoolja är väldigt starkt och utresande vilket gör att många får en reaktion vid användning. Antingen kan du trappa upp försiktigt genom att använda en droppe oreganoolja ett par dagar och sedan trappa upp försiktigt. Alternativt så kan du använda ett lite mer skonsamt alternativ som grapefruktkärnextrakt. Det beror lite på varför du vill använda naturligt antibiotikum, då oreganoolja är väldigt starkt och enligt min mening endast ska användas vid behandling av bakerieöverväxt, svampinfektioner eller liknande.
Söker du ett preparat i förebyggande syfte så är det bättre med olivbladsextrakt eftersom oreganoolja trots allt även påverkar kroppens bra bakterier till liten del, dock är det mycket skonsammare än antibiotika som tar död på både bra och dåliga bakterier. Man bör inte heller använda oreganoolja på lång sikt utan endast som en kur på 2-3 veckor. Om du är ute efter vitaminer och mineraler så finns det andra källor som kanske kan vara ett alternativ, som chlorella eller spirulina.
Om du ändå vill använda oreganoolja så skulle jag rekommendera att du tar den tillsammans med mat så att den inte blir lika stark, och att du trappar upp försiktigt såsom angivet ovan.
Varma hälsningar Zarah Öberg