Annons

Fisksoppa med rotfrukter

En mustig fisksoppa som passar både till fest och vardags och vad är inte mer passande än en varm soppa på höstkanten.

Redaktionen

25 september, 2012
Fisksoppa med rotfrukter
Dela inlägget

Ingredienser (4 portioner)
1 1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
10 cm purjolök
3 potatisar
2 morötter
1 fänkål
2 burkar hela och skalade tomater
1 liter fiskbuljong
4 hg fisk (t ex lax)
5 hg oskalade räkor
1 burk musslor
salt
svartpeppar
ev. en nypa strösocker
1/2 dl finhackad dill

Gör så här
Finhacka vitlöken och fräs den i rapsoljan tillsammans med torkad timjan. Skala och skär potatisen och morötterna. Skär purjolöken och fänkålen. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa ett par minuter. Häll i tomaterna och buljongen. Låt koka tills potatisen och morötterna är mjuka. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Lägg i fisken och koka soppan ytterligare fem minuter (tills fisken är klar). Smaka av med salt, svartpeppar och ev. socker (sockret behövs bara om tomaterna är syrliga – oftast behövs det inte eftersom Kung Markattas tomater är söta och goda). Ta kastrullen från plattan. Skala räkorna och lägg sedan i dem och musslorna i soppan (eftervärmen räcker för skaldjuren, kokar soppan blir de sega i ett nafs). Strö över finhackad dill. Servera med bröd och gärna en klick aioli.

Annons
Fakta

Fakta

Recept av Helena Olsson. http://www.kungmarkatta.se.

Annons