En matig, god och fräsch sallad i regnbågens alla färger är perfekt, enkel och vitaminspäckad mat – året om. Denna innehåller både grönkål, sötpotatis, zucchini och kikärter. Ringla över en smakrik tahinisås och njut!
”Att äta mat i regnbågens färger hjälper dig att få i dig vitaminer som gynnar kroppens energisystem och som håller dig frisk”. Det säger Viktoria Tindberg och Annika Kvist, som skapat detta recept som kommer från gemensamma boken ”Healthy happy food” (LB förlag).
LÄS OCKSÅ: Laxspett med krämig couscoussallad
Ingredienser
2 portioner
400 gram kål (t ex rödkål, grönkål eller spetskål)
En halv sötpotatis (ca 150 gram)
½ dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
6 körsbärstomater
¼ zucchini
380 gram kikärtor
salt och peppar
paprikapulver
äppelcidervinäger och olja
Tahinisås:
1 msk tahini
1 msk vatten
1 msk äppelcidervinäger
LÄS OCKSÅ: Maskrossallad med vitlöksstekta blomknoppar och pestovinägrett
Gör så här
Tärna sötpotatis och zucchini och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta.
Baka i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
Strimla kål och massera tillsammans med 2 msk olja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Hacka tomater.Skölj kikärtor och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
Stek ärtorna på medelvärme med lock på. De ska bli krispiga.
Blanda tahinisås. Häll på lite vatten i taget och rör om tills den går ihop (ha tålamod, det tar ett tag.
Blanda allt i en skål och ringla över såsen.
LÄS OCKSÅ: Rawfoodsallad med krämig cashewsås
Av Carolina Eriksson