Annons
Annons

Vårgrön och kalorisnål soppa

Hylla våren med denna härligt klorofyllgröna soppa som är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Toppa med knapriga rostade solrosfrön.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
28 april, 2022
Vårgrön och kalorisnål soppa

Hylla våren med denna härligt klorofyllgröna soppa som är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Toppa med knapriga rostade solrosfrön.

”Det här receptet är kalori­snålt vilket betyder att du bör se till att få i dig tillräckligt med protein och kolhydrater från andra mål under dagen”. Det skriver Annika Kvist och Viktoria Tindberg, författarna bakom boken ”Healthy, happy food” som detta recept är hämtat från. Själva kallar de soppan för en ”eat your greens-soppa”.

LÄS OCKSÅ: Ulrika Davidssons spenatsoppa med avokado

Ingredienser

2 portioner
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 gram fryst broccoli
300 gram fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ msk raps- eller olivolja
salt
cayennepeppar

Serveringsförslag:
torrostade pumpakärnor
vegansk yoghurt
rågbröd

LÄS OCKSÅ: Tröstsoppa för tunga dagar

Gör så här

Koka vatten, en buljongtärning och broccoli i 5 minuter. Lägg i spenat och koka ytterligare 10 minuter.
Hacka lök och vitlök och fräs i olja någon minut. Tillsätt löken i soppan.
Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med kryddor. Servera soppan med rostade pumpakärnor, en klick vegansk yoghurt och ett gott rågbröd på sidan av.

LÄS OCKSÅ: Mellanösternpanna med broccoli

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons