Annons
Annons

Ulrika Davidssons spenatsoppa med avokado

Boosta dig med mycket näring under vintern! Denna soppa får sin härligt gröna färg från både spenat och avokado, och toppas med halloumi och groddar. Receptet kommer från Kureras expert, kostrådgivaren Ulrika Davidsson.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
5 februari, 2021
Ulrika Davidssons spenatsoppa med avokado

Boosta dig med mycket näring under vintern! Denna soppa får sin härligt gröna färg från både spenat och avokado, och toppas med halloumi och groddar. Receptet kommer från Kureras expert, kostrådgivaren Ulrika Davidsson.

I boken ”Allt om periodisk fasta” (The Book affair) förmedlar Ulrika Davidson att periodvis fasta ger starkare immunförsvar samt att inflammation i kroppen minskar och blodsockerhalten sänks. Boken innehåller 60 recept för olika sorters fasta, varav detta är ett!

LÄS OCKSÅ: Mellanösternpanna med broccoli

Ingredienser

2 portioner

½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
100 g färsk spenat
½ grönsaks- eller hönsbuljongtärning
4 dl vatten
1 avokado
salt och svartpeppar

Topping:
100 g halloumiost och lite alfalfagroddar

 

Gör så här

Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med oljan och bryn lök och vitlök.

Tillsätt spenat, buljongtärning och vatten. Låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med den skalade och urkärnade avokadon i en matberedare.

Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar. Skär halloumin i tärningar och stek i lite olja.

Toppa soppan med halloumi och alfalfagroddar.

LÄS OCKSÅ: Morots- och linssoppa med ingefära och chili

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons