Fyra recept på goda smoothies | Kurera.se

Fyra recept på goda smoothies

Att dricka smoothies är både gott och nyttigt. Dessutom är det svalkande under heta sommardagar. Passar perfekt som frukost eller mellanmål. Eller varför inte göra en riktigt god smoothie till alla i familjen och avnjuta vid kvällsmyset?
Kom ihåg: Bra vanor startar inte av sig själva!

Färska bär, frysta bär, exotisk- eller närodlad frukt – eller olika superfood-pulver... Möjligheterna med smoothies är oändliga och variationerna likaså.

 

► Läs också: Tio anledningar att äta mer blåbär

Bara fantasin sätter gränserna
Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan ha i din smoothie.
Men – för att ändå förenkla det lite och kickstarta dig: Här följer fyra riktigt bra förslag!

1. Gurkmeja- och lingonsmoothie 
Gurkmeja & LingonsmoothieEn förkylningsförebyggande antioxidant- och C vitamin-bomb till smoothie.
Förstås ännu mer perfekt framåt sensommaren och hösten när lingonen mognar.


2. Sunset smoothie
Sunset smoothieBjud på en god och näringsrik smoothie med färger precis som en solnedgång över havet. Hallon, banan, mango, apelsin - med mera.
Receptet kommer från dietisten Anna Ottossons nya bok.


3. 
Grön kryddig citrus-smoothie
Kryddig grön citrus-smoothieFräsch och syrlig viktminsknings-smoothie där en av nyckelingredienserna är ett spenatpulver med thylakoider - som stimulerar tarmhormoner, vilka i sin tur dämpar sötsug.

 


4. Goji- och morotsmoothie
Goji- och morotssmoothieBörja dagen med en underbart god smoothie i en härlig orange färg.
Kanske även toppad med några gojibär på toppen?
God och supernyttig!

 

Läs också: 10 hälsobomber som är perfekta i din smoothie!

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Martina Johansson: Dämpa inflammation och lev friskare

Naturlig hälsa

Inte bara kosten spelar roll för en god hälsa, även våra relationer är viktiga och att ha mål och mening i livet. Härom året kom biohackern och hälsoboksförfattaren Martina Johansson  ut med boken "Inflammation" som hon skrivit tillsammans med läkaren Ralf Sundberg.  Nu är de aktuella med uppföljaren "Dämpa inflammation – en praktisk guide till ett friskare liv". 

Antalet fall av gonorré och klamydia ökar

Sex- och relationer

Könssjukdomen gonorré ökar lavinartat, förra året smittades cirka 2 700 personer i Sverige. För tio år sedan låg siffran på omkring 800. Samtidigt blir sjukdomen allt svårare att behandla i takt med att den utvecklar resistens mot antibiotika. Även klamydia ökar – främst bland unga kvinnor.

 

Spenat- och kesovåfflor med topping

Recept

Det jobbigaste med att göra våffor är att göra rent våffeljärnet efteråt. Resten är en barnlek. Så muta någon att ta hand om rengöringen och sätt igång! Dessa läckerheter från kokboken "Little green kitchen" fungerar både som matvåfflor och som efterrätt – välj själv vilken topping du vill använda.

 

Magsyrahämmande läkemedel kan öka risken för allergier

Forskning

Magsyrahämmande läkemedel är bland de vanligaste läkemedlen och säljs receptfritt i Sverige. Nu visar en ny studie att användningen av främst PPI ökar risken för att drabbas av olika allergier. Forskarna varnar nu för att ta dessa läkemedel i onödan och manar istället att komma till rätta med bakomliggande orsaker till magbesvären.

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.