Det här brödet är helt otroligt gott. Det går att göra focaccia style, det vill säga platt men ändå fluffigt bröd med oliver, rödlök och körsbärstomater som på bilden, men funkar även lika bra som limpa.
Brödet är glutenfritt och utan jäst – och innehåller dessutom fullvärdigt protein, vilket blir fallet om man blandar mjöl från olika ”familjer”, till exempel bovete (ört) och kikärtsmjöl (baljväxt).
Tips! Brödsmeten kan göras i förväg på kvällen och stå i kylen över natten, för att sedan bakas i ugnen på morgonen.
► Läs också: Naturligt glutenfria alternativ till vete, korn och råg
Fakta
Receptet är skapat av duktiga Therese Argus bakom bloggen Rawfoodfamiljen.se
2,5 dl bovete/quinoa/rismjöl
2,5 dl kikärtsmjöl
2 tsk bikarbonat
1-2 dl solros/pumpafrön (valnötter är riktigt mumsigt också)
6 dl vatten
1 dl linfrön
2 tsk rosa salt
1 morot + 1/2 äpple, eller 2 morötter eller 1 äpple