Annons

Goda frukostfrallor utan vetemjöl

Undviker man vetemjöl kan det vara svårt att få tag i gott bröd. Här är ett recept på himmelskt goda småbröd bakade utan vetemjöl.

Redaktionen

16 januari, 2013
Goda frukostfrallor utan vetemjöl
Dela inlägget

Undviker man vetemjöl kan det vara svårt att få tag i gott bröd. Här är ett recept på himmelskt goda småbröd bakade utan vetemjöl. Går utmärkt att frysa in.

Ingredienser (cirka 16 st frukostbröd)
4 ägg
4 dl vatten
4 dl riven ost
1 msk kokosolja
4 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
1/2 tsk fänkålskrydda
1/2 tsk anis
2 krm salt
4 msk frön: pumpa, sesam eller solros
1 ägg
Sesamfrö till topping

Gör så här
Blanda allt ordentligt i en degbunke och låt svälla cirka 15-20 minuter.
Rulla och forma till bullar och lägg på bakplåtspapper.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 200 grader cirka 15-20 minuter. (Jag ställde min plåt någonstans mellan längst ner och mitten.)

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons