Undviker man vetemjöl kan det vara svårt att få tag i gott bröd. Här är ett recept på himmelskt goda småbröd bakade utan vetemjöl. Går utmärkt att frysa in.
Ingredienser (cirka 16 st frukostbröd)
4 ägg
4 dl vatten
4 dl riven ost
1 msk kokosolja
4 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
1/2 tsk fänkålskrydda
1/2 tsk anis
2 krm salt
4 msk frön: pumpa, sesam eller solros
1 ägg
Sesamfrö till topping
Gör så här
Blanda allt ordentligt i en degbunke och låt svälla cirka 15-20 minuter.
Rulla och forma till bullar och lägg på bakplåtspapper.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 200 grader cirka 15-20 minuter. (Jag ställde min plåt någonstans mellan längst ner och mitten.)
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.