Njut av det här receptet som förrätt till fest, eller varför inte som en lyxigare lunch till dig själv en helt vanlig dag? Det är skapat av Kureras expert, kostrådgivaren Ulrika Davidsson, och är taget från hennes senaste bok ”21 Day Challenge –Go green” (The Book Affair).
1 portion
100 g rödkål
100 g chèvreost
2 msk valnötter och sötmandlar
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
örtagårdskrydda
2 dl hackad grönkål
2 msk granatäppelkärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva rödkål och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Toppa med chèvreost, nötter, mandlar och honung. Krydda med salt, svart- peppar och örtagårdskrydda.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och gratinera i 5 minuter.
Lägg grönkål på en tallrik. Servera med gratinerad rödkål och chèvre. Toppa med granatäppelkärnor.
(Foto: Fabian Björnstjerna)