Annons

Gratinerad chèvre med två sorters kål

Kål är säsongens goda, mångsidiga och otroligt hälsosamma råvara! Med gratinerad getost, knapriga nötter och söta granatäpplekärnor blir denna rätt både en kulinarisk höjdare och en näringsboost!  

Carolina Eriksson

Webbredaktör
20 september, 2023
Sallad med chèvre, nötter, rödkål, grönkål och granatäpple

Njut av det här receptet som förrätt till fest, eller varför inte som en lyxigare lunch till dig själv en helt vanlig dag? Det är skapat av Kureras expert, kostrådgivaren Ulrika Davidsson, och är taget från hennes senaste bok ”21 Day Challenge –Go green” (The Book Affair).

1 portion
100 g rödkål
100 g chèvreost
2 msk valnötter och sötmandlar
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
örtagårdskrydda
2 dl hackad grönkål
2 msk granatäppelkärnor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva rödkål och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Toppa med chèvreost, nötter, mandlar och honung. Krydda med salt, svart- peppar och örtagårdskrydda.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och gratinera i 5 minuter.
Lägg grönkål på en tallrik. Servera med gratinerad rödkål och chèvre. Toppa med granatäppelkärnor.

(Foto: Fabian Björnstjerna)

Bokomslag "Go green"
Annons