Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Om du satsar på påskbuffé är dessa plättar perfekta att tillaga i ett plättjärn. Då får du cirka 30 stycken.
Ingredienser
5 ägg
1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
80 g ruccola
Salt och peppar
Kokosolja eller smör till stekning
Tillbehör:
2 dl philadelphiaost
1 citron
1 tsk honung
herbamare örtkrydda och svartpeppar
1/2 granatäpple
150 g gravad lax
bra med smeten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och svälla cirka 10 minuter.
Smaka av med honung, herbamare och svartpeppar.
Strö över granatäpplekärnor.