Njut av annorlunda snacks till helgen. Här är recept på grymt goda grönkålschips. Från bloggen Rawfoodfamiljen: ”Vet nog ingen som inte har gillat dessa chips, måste vara godaste sättet att äta grönt på.”
Fakta
Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.
Ingredienser
1 1/2 liter färsk grönkål
2 msk olivolja
1/2 tsk celtic eller havssalt
1/2 – 1 tsk chipotle
2 msk flytande honung
Gör så här
Ta bort grönkålens mittenstam och skär eller riv kålen till mindre bitar.
Blanda olivoljan, honung, salt och eventuellt lite chipotle i en stor bunke.
Lägg ner kålen och massera in oljeblandningen med händerna.
Lägg chipsen på en plåt och torka i vanlig ugn på max 50 grader med ugnsluckan öppen lite på glänt – i flera timmar.
Du kan även torka dessa i cirka 135 grader i 15 minuter, chipsen blir då inte raw men betydligt nyttigare än konventionella chips.