Grova och goda horn till att ta med i utflyktsväskan. De är fyllda med ost och skinka, så du behöver inte pålägg. Perfekt som lunch i solen med en mugg kaffe, té eller choklad.
Ingredienser
200 g vetemjöl
225 g grovt vetemjöl
75 g FiberFin
1 tsk Sukrin
1 tsk salt
60 g smör eller olja
3 dl mjölk
1 paket torrjäst
ca 200 g riven mozzarella eller annan ost
ca 200 g påläggsskinka
Vispat ägg till pensling
Gör så här
Blanda mjöl, Sukrin och salt i en skål. Smält smöret, häll i mjölken och värm blandingen tills den är fingervarm.
Rör ut jästen i mjölkblandningen, och ta även detta över i mjölblandingen.
Knåda degen till den är smidig och släpper från skålen, använd gärna brödbakningsmaskin.
Lägg en kökshandduk över skålen. Låt degen jäsa på ett svalt ställe i cirka 30 minuter. Dela degen i två, och kavla varje dela till tjocka pannkakor.
Dela varje pannkaka i åtta passande delar. Lägg på skinka och riven ost. Rulla varje del ihop från ytterkant in mot mitten. Forma horn och lägg dem på bakplåten.
Lägg en handduk över hornen, och låt dem efter jäsa på ett svalt ställe i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader. Pensla med vispat ägg och häll sesamfrön på. Grädda hornen mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Hornen kan självklart fyllas med det man själv önskar om. Önskar man mer smak, kan man t.ex. använda strimlade chorizo-korvar i tillägg till ost.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 230 kcal • protein: 12,2 • kolhydrater: 23,2 • fett: 9,8 • fiber: 6,8
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.