Lätt att göra. Bara en ingrediens. Blir precis som mjukglass. Mums!
Här är receptet som passar såväl som frukost eller mellis som helgmys. Och som kommer att älskas av barn, partner, tjejkompisarna, mormor, din vegankompis – ja, av alla du bjuder: Hemmagjord ekologisk RAW bananglass. Klar på ett kick!
Ringla lite honung över och servera i en hög skål tillsammans med ett korianderblad om du vill impa lite extra.
Glassälskare?
Här hittar du Kureras övriga glassrecept.
Ingredienser
Ekologiska bananer – det räcker faktiskt så. Och det finns inga gamla bananer.
Addera olika toppings om du vill variera receptet och göra så att det känns fräscht längre. Variationsmöjligheterna är nästintill oändliga.
Gör så här
I med frysta bananer i din juicer – så kommer de ut i andra änden precis som mjukglass!
Har du ingen juicer går det bra även med en matberedare. Frys då först in bananerna i tunna skivor och mixa dem sedan till en slät glass med hjälp av S-bladet.
Notera!
Det är svårt att göra glassen i en mixer/blender (alltså en sådan du gör smoothie i) – men i brist på annat går det. Se bara till att bananen är aningen upptinad innan.
LÄS OCKSÅ: Tillverka mjöl av “gamla” bananer
Toppings
Du kan ha i en mängd olika toppings för att skapa variation. Några favoriter är nötkross, ingefära, citron, kakao, gojibär, vanilj- och lakritspulver – eller små bitar av mörk choklad.
Förslag: Alternera med avokado
Vill du kan du även använda dig av avokado tillsammans med bananen. Avokado är fet och har en konsistens som gör att den utgör en bra bas för glass. Men då inte som enda ingrediens förstås – eftersom avokado saknar sötma.
Av Isabelle G Hedander
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!