Annons

Het böngryta med mörk choklad

En härlig och het böngryta som är som godast ruskiga höstdagar. Den mörka chokladen utgör pricken över i:et.

Redaktionen

14 september, 2012
Het böngryta med mörk choklad
Dela inlägget

Ingredienser (4 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong
kokta bönor ca 400 g (jag använde kikärter, stora vita bönor, svarta bönor och kidneybönor)
salt, svartpeppar
ev en gnutta socker
25 g mörk choklad, finhackad

Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja (medelvärme) och fräs sedan lök, vitlök, sambal och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och grönsaksbuljongpulver, låt puttra ca 20 minuter. Lägg ner bönorna och låt de bli genomvarma. Smaka av grytan med salt, peppar och ev lite socker. Rör till sist ner chokladen och låt den smälta. Servera med basmatiråris.

Annons
Fakta

Fakta

Recept av Lina Abrahamsson. http://www.kungmarkatta.se.

Annons