Annons

Het pumpasoppa med lime & ingefära

God pumpa-soppa som passar perfekt till helgens festligheter.

Redaktionen

30 oktober, 2013
Het pumpasoppa med lime & ingefära
Dela inlägget

God pumpa-soppa som passar perfekt till helgens festligheter.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 6

Ingredienser

Ca 2 kg pumpa/ Butternut
1 liten riven Zucchini
2 st finhackad gul lök
4 st finhackade vitlöksklyftor
Ca 4 cm färsk riven ingefära
7 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
2 1/2 st ekologisk grönsaksbuljongtärning
Saft och skal av 1 st lime
1 st pepparfrukt
1/2 dl färsk hackad koriander
2 msk kokosolja med smak
Ev salt och peppar
Färsk persilja eller riven morot för garnering

Gör så här

Skala pumpan, kärna ur den, och skär i bitar (spara kärnorna).
Kärna ur pepparfrukten och finhacka den.
Fräs lök, vitlök, pepparfrukt och koriander i kokosolja.
Rör hela tiden så att det inte blir bränt, annars är det risk för att löken smakar beskt.
Häll på vattnet, vinet och tillsätt buljongtärningar och koka upp. Lägg ner bitar av pumpan.
Låt koka i 15 minuter eller till pumpan är mjuk.
Tillsätt kokosmjölken och smaka av med lime och limeskal och salt och peppar.
Häll ner den rivna zucchinin och låt soppan få ett snabbt uppkok.
Mixa soppan med stavmixer direkt i grytan.
Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna.
Toppa soppan med rostade pumpakärnor och färsk persilja eller riven morot.

Annons