Här är ett unikt recept på en himmelskt god glass med smak av morotskaka. Prova det i helgen – eller när som helst – och bara njut.
Jag fick receptet av min fina vän Veronica. Hon kallar den änglafluff, och jag måste hålla med henne. Den är änglalik och ”fluffig” i smaken. Cheesekake utan digestivekex kan man säga. När jag smakade på glassmeten, påminde det lite om morotskaka. Det var väl den syrliga smaken.
Ingredienser – Veronicas ”Änglafluff”eller: Cheesecake utan kex
200 g philadelphiaost
2 dl sukrin melis
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 äggulor
3 dl vispgrädde
Gör så här
Blanda osten med sukrin melis och vaniljpulver. Vispa grädden i en egen skål. Vänd ner äggulorna ett i taget i ostsmeten. Rör om väl. Blanda ner grädde och häll ner i en form och frys i minst fyra timmar. Jag serverade den med bär. Mums!
Fakta
Recept kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.