Ischoklad är populärt på det svenska fikabordet till jul. Välj ekologisk och KRAV-märkt kokosolja och en choklad av hög kvalitet så får du både sunda fettsyror och antioxidanter från ljuvlig choklad.
Fakta
Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.
Ingredienser
1 dl kokosolja (här finns olika alternativ. Till exempel en kallpressad som då smakar kokos, eller en naturell kokosolja om du själv vill smaksätta med eteriska oljor alternativt en redan smaksatt kokosolja – till exempel Cocosa Gourmet Apelsin eller Citron)
200 gram 70 % choklad – till exempel Ecuador Organic
Gör så här
Smält kokosolja och choklad över vattenbad och blanda väl.
Fyll silikonformar eller ischokladformar.
Låt stelna i kyl och förvara sedan i kyl eller frys.
► Läs också: Övervinn sötsuget med kokosolja!
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!