Annons

Kladdiga, ljusa chokladbollar – utan vitt socker

Om du både älskar chokladbollar (vem gör inte det?) och ljusa havrebollar så kommer du älska dessa godingar – som är en hälsosammare mix av bägge sorter. Rulla och njut!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
12 november, 2021
Kladdiga, ljusa chokladbollar – utan vitt socker

Om du både älskar chokladbollar (vem gör inte det?) och ljusa havrebollar så kommer du älska dessa godingar – som är en hälsosammare mix av bägge sorter. Rulla och njut!

”De här kladdiga ljusa chokladbollarna påminner lite om de goda ljusa havrebollarna med choklad som jag och många andra älskade att köpa i kiosken när vi var små. De är bara liiite mer kladdiga, liiiite godare och bra mycket mer hälsosamma”, skriver Sophie Bohnstedt, Kureras bloggare som har skapat detta recept. Sophies blogg ”Mat för hälsa och planeten”, med fler goda och hälsosamma recept, hittar ni här!

Ingredienser

Cirka 15 bollar
2 dl cashewnötter
2 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
2–3 msk kakaopulver (beroende på hur ljusa du vill ha dem)
12 soltorkade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk ris- och kokosmjölk
1 liten nypa salt
Kokosflingor för att rulla bollarna

LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier à la Sophie Bohnstedt

Gör så här

Mixa nötter, havregryn, vaniljpulver och kakao till ett mjöl i en blender eller en matberedare.
Tillsätt dadlar, kokosolja, ris- och kokosmjölk och salt. Mixa allt slätt.
Rulla till bollar och rulla sedan i kokosflingor.
Ställ i kylskåp för att bollarna ska sätta sig.

LÄS OCKSÅ: Barnsligt goda hallonbollar – utan socker

Av Carolina Eriksson

Annons

Annons