Om du både älskar chokladbollar (vem gör inte det?) och ljusa havrebollar så kommer du älska dessa godingar – som är en hälsosammare mix av bägge sorter. Rulla och njut!
”De här kladdiga ljusa chokladbollarna påminner lite om de goda ljusa havrebollarna med choklad som jag och många andra älskade att köpa i kiosken när vi var små. De är bara liiite mer kladdiga, liiiite godare och bra mycket mer hälsosamma”, skriver Sophie Bohnstedt, Kureras bloggare som har skapat detta recept. Sophies blogg ”Mat för hälsa och planeten”, med fler goda och hälsosamma recept, hittar ni här!
Ingredienser
Cirka 15 bollar
2 dl cashewnötter
2 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
2–3 msk kakaopulver (beroende på hur ljusa du vill ha dem)
12 soltorkade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk ris- och kokosmjölk
1 liten nypa salt
Kokosflingor för att rulla bollarna
LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier à la Sophie Bohnstedt
Gör så här
Mixa nötter, havregryn, vaniljpulver och kakao till ett mjöl i en blender eller en matberedare.
Tillsätt dadlar, kokosolja, ris- och kokosmjölk och salt. Mixa allt slätt.
Rulla till bollar och rulla sedan i kokosflingor.
Ställ i kylskåp för att bollarna ska sätta sig.
LÄS OCKSÅ: Barnsligt goda hallonbollar – utan socker
Av Carolina Eriksson