Fakta
Receptet kommer från Malin Duvstedt som skriver Kureras blogg "Get in shape".https://kurera.se/getinshape.
Supergoda raw chokladbollar man kan ha i frysen – och ta till före eller efter träning. De är nyttiga med frön och ingredienser som ger både mättnad och massor av näring.
Chokladbollar fullproppade med nyttigheter. Kolla bara här: Chiafrön ger Omega-3 och bra kolhydrater, dadlar och aprikoser som ger energi för träning (lite för mycket energi om man inte tränar dock) och så hampaprotein, som inte är så gott annars men som blir super i dessa bollar. Hampaproteinet är dessutom ett av de få protein som är raw (kanske det enda?). Toppen att boosta med ett superbärspulver för extra effekt.
Ingredienser
1,5 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
2 msk chiafrön blötlagda i ca 1/2 dl vatten i 30 minuter
8 torkade dadlar
8 torkade aprikoser
2 msk kokosolja
3 skopor raw hampaprotein, från Superfruit
3 msk raw kakao
3 msk lucumapulver*
Vatten till lagom konsistens
Eventuellt dekoration med choklad, annars är de goda att rulla i tex carobpulver.
* detta utesluts om bollarna ska vara helt raw food för jag kan inte se att pulvret är raw. Kan bytas mot annat pulver som är raw. Det brukar stå på förpackningarna.
Gör så härMixa alla ingredienser i matberedare med knivar. Späd med lite vatten till du fått lagom konsistens.
Dessa chokladbollar går att göra med nötter, du byter till exempel pumpafrön mot lika delar nötter. Eftersom jag har känt lite kli i halsen, både av jordnötter och valnötter, på senaste tiden har jag dock valt att göra dessa på frön istället.