Annons

Korngrynssoppa

Gör en god middagssoppa på korngryn, en viktig del av det nordiska köket. Lätt att laga och med härligt tuggmotstånd.

Redaktionen

4 april, 2013
Korngrynssoppa
Dela inlägget

Gör en god middagssoppa på korngryn, en viktig del av det nordiska köket. Lätt att laga och med härligt tuggmotstånd.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Groddat är godast.
https://kurera.se/groddat-ar-godast/.

Portioner: 3

Ingredienser

1 gul lök
1 morot
1 dl grovt riven zucccini
1 buljongtärning, ekologisk
8 dl vatten, kan behövas spädas efterhand
0,5 dl grädde
3/4 dl korngryn

Gör så här

Skala och hacka lök och morot och lägg i en kastrull med zucchini, med cirka hälften av vattnet (för att spara energi).
Låt koka mjuka.
Lägg i buljongen, låt koka upp för att sedan mixa slät.
Tillsätt resten av vattnet / grädden och korngrynen.
Koka på låg temperatur i cirka 30 minuter.
Späd med vatten om du vill ha en lösare soppa.
Servera med ett trevligt bröd.

 

Från bloggen: ”Har ni ätit korngryn? Korn är ett fiberrikt spannmål och dessutom är en viktig byggsten i det nordiska köket. Korn, Råg, Havre och Vete är det som odlas mest av i Sverige. Vill du inte koka soppa på kornet går det såklart bra att koka gröt istället (Koktid 30 minuter).”

Annons

Annons