Annons
Annons

Krämig och god champinjongryta

Det här är en underbart god gryta med svamp som är enkel att laga och värmer gott när höstens kyligare dagar kommer. Servera som den är eller med svarvad zucchini och toppa med hampafrön, som receptets skapare Madelene Lennartsson har gjort här.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
14 september, 2023
Champinjongryta med zucchini

Madelene Lennartsson är en hälsoinspiratör, receptkreatör och fotograf som driver bloggen och instagramkontot Cleanlifestyle.se. Hon brinner för att sprida kunskap om den växtbaserade matens förmåga till läkning och de fantastiska egenskaper den har för kroppen.

Nu är hon aktuell med boken ”Hälsomat” (Semic) som detta recept kommer från. Alla Madelenes recept är fria från gluten, mjölk och raffinerat vitt socker.

4 portioner
500 g champinjoner
3–5 msk kokosolja, ghee eller smör
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 ml krämig kokosmjölk
2 msk tamarisoja
1 tsk basilika
½ dl hampafrön
örtsalt
svartpeppar

Gör så här:
Skölj och skär champinjonerna i skivor. Stek svampen i kokosolja tills den fått fin färg och önskad konsistens.
Skala och hacka gul lök och häll i pannan. Skala och pressa i vitlöken.
Häll i resterande ingredienser. Låt puttra på medelvärme en stund.  Smaka av med salt och peppar.

Om du vill: Servera som med svarvad zucchini och toppa med hampafrön.

(Foto: Madelene Lennartsson)

Annons
Annons