Goda tacosinspirerade köttbullar, kryddade med spiskummin och vitlök för hetta och annorlunda smak.
För LCHF, uteslöt ströbröd och använde pofiber istället. Servera med råa lingon.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 4
Ingredienser
500 g nötfärs
1 dl grädde
2 msk pofiber (finns att köpa på livsmedelsbutiker)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk spiskummin
0,5 dl hackad persilja
2 st vitlöksklyfor
1 gul lök
1 st ägg
1 msk rapsolja/ smör till stekning
Gör så här
Blanda grädde med pofiber och låt svälla cirka fem minuter.
Blanda ner alla kryddor tillsammans med riven lök och vitlök (jag brukar riva lök istället för att hacka den).
Min dotter brukar annars sitta och peta ut löken (naturligtvis kan man hacka den också. I så fall bryner man löken lite innan man arbetar in den i färsen).
Arbeta in allt ordentligt i köttfärsen tillsammans med ägget.
Blöt händerna i vatten och rulla till medelstora bullar.
Stek i rapsolja och smör på medelsvag värme.
Skaka pannan så de får färg runt om.
Servera med färska eller frysta lingon, råkost och eventuellet potatis och sås.