Fredrik Paulún är näringsfysiologen som satt GI och LCHQ på kartan. Receptet på tofuwok kommer från hans bok ”LCHQ”.
Ingredienser
125 gram tofu
1/2 röd chilifrukt
2 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk riven ingefära
1 morot
1 dl frysta broccolibuketter
70 gram haricot verts
70 gram shiitake
2 tsk sojasås
Några droppar sesamolja
Gör så här
Tärna tofu.
Dela chilin och skrapa bort fröna.
Värm 1 msk rapsolja i en wok- eller stekpanna.
Tillsätt vitlök, ingefära och tofu och woka i ca tre minuter.
Ta upp tofun, tillsätt 1 msk olja och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricot verts, svamp samt chili.
Woka i ca tre minuter till.
Lägg tillbaka tofun i pannan och tillsätt sojasåsen och sesamolja.