Annons

Laga Fredrik Paulúns tofuwok

Fredrik Paulún är näringsfysiologen som satt GI och LCHQ på kartan. Receptet på tofuwok kommer från hans bok "LCHQ".

Redaktionen

16 februari, 2013
Laga Fredrik Paulúns tofuwok
Dela inlägget

Fredrik Paulún är näringsfysiologen som satt GI och LCHQ på kartan. Receptet på tofuwok kommer från hans bok ”LCHQ”.

Ingredienser

125 gram tofu
1/2 röd chilifrukt
2 msk rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk riven ingefära
1 morot
1 dl frysta broccolibuketter
70 gram haricot verts
70 gram shiitake
2 tsk sojasås
Några droppar sesamolja

Gör så här

Tärna tofu.
Dela chilin och skrapa bort fröna.
Värm 1 msk rapsolja i en wok- eller stekpanna.
Tillsätt vitlök, ingefära och tofu och woka i ca tre minuter.
Ta upp tofun, tillsätt 1 msk olja och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricot verts, svamp samt chili.
Woka i ca tre minuter till.
Lägg tillbaka tofun i pannan och tillsätt sojasåsen och sesamolja.

Annons