Ingredienser
Dina ingredienser på pizzan är helt valfri och kör du LCHF-metoden så kan du ha allt från bacon till skaldjur. Själv valde jag den här gången skinka, mozzarella, ost och ruccola.
Gör så här
Fyra ägg, cream cheese och grädde blir en bra botten istället för vetemjöl och vatten.
Lite riven ost i pizzasmeten gör den ännu roligare. Gärna en smaksatt ost men hushållsost fungerar också bra.
Gör egen tomatsås eller använd en liten burk krossade tomater. Tillsätt med olika kryddor, beroende på vad du gillar. Jag körde ner lite salt, chilli, paprika och rosmarin samt en liten grönsaksbuljongtärning.
Bred till en jämn smet (ja, jag kallar det inte pizzadeg för det är mer som en smet) och sätt in i ugn på 170 grader i cirka 30 minuter.
Ta ut pizzabotten ur ugnen, bred på tomatsås och fyll pizzan med ingredienserna.
Skjut in i ugnen igen i cirka tio minuter innan du tar ut den, strör över ruccola sallad.
Dutta på bearnaise sås om du önskar det och servera med en fräsch grönsallad till.
Fakta
Recept kommer från Majs, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/majs-keller.